¯\_(ツ)_/¯

Advertenties 

Sollicitatiebrief laten schrijven

Wilt u liever uw sollicitatiebrief laten schrijven?

Via Brief-CV heeft u de mogelijkheid uw sollicitatiebrief te laten schrijven door getrainde professionals die veel ervaring hebben met het schrijven van een professionele sollicitatiebrief. U kunt uzelf zo een hoop zorgen, tijd en moeite besparen en wel een topkwaliteit brief naar uw beoogde werkgever sturen!

Onze ervaring is dat het schrijven van een sollicitatiebrief iets is waar men tegenop kijkt en erg veel fouten in maakt. Het is ook niet makkelijk om een goede sollicitatiebrief te schrijven. Veel mensen zoeken hulp bij het schrijven van een sollicitatiebrief. Het is ook best moeilijk om de lezer er in één pagina van te overtuigen dat u de beste kandidaat bent voor de baan van uw dromen. Waar moet ik beginnen? Wat moet ik er wel en niet in zetten? Hoe lang moet een brief zijn? Wat is de juiste opbouw? Hoe presenteer ik mijzelf zo goed mogelijk in een korte brief?

Brief-CV heeft de antwoorden op deze vragen!

Hoe schrijft Brief-CV mijn sollicitatiebrief?

Tijdens het bestelproces moet u 5 stappen nemen. Hierin zult u een aantal keuzes maken en kleine formulieren met vragen invullen. Dit duurt tussen de 10 en 15 minuten. Met de gegevens die u invult schrijft Brief-CV een perfect op maat gemaakte sollicitatiebrief!

  1. In welke taal wilt u de sollicitatiebrief hebben?
  2. Persoonlijke gegevens
  3. Gegevens over de vacature
  4. Persoonlijke eigenschappen / motivatie
  5. CV uploaden

Het AIDA principe

Wij gebruiken een hulpmiddel uit de reclamewereld om onze sollicitatiebrieven beter te structureren. AIDA staat voor Attention, Interest, Desire, Action. Het zijn de vier steunpijlers van een verkopende tekst. Op wikipedia kunt u meer lezen over

Een sollicitatiebrief kunt u ook zien als een verkopende tekst. Het ‘product’ dat u wilt verkopen bent u in dit geval zelf! Hieronder beschrijven we stapsgewijs de toepassing van AIDA op het schrijven van een sollicitatiebrief.

Attention

In de eerste zin is het de bedoeling om de aandacht te trekken van de lezer. Het belangrijk om goed na te denken over de eerste zin van uw sollicitatiebrief. U wilt opvallen, maar niet de plank misslaan.

Interest

Interesse wekken doet u door een persoonlijk statement in de eerste alinea. Geef aan waarom u de functie zo graag wilt, of waarom u al van jongs af aan veel affiniteit hebt met de sector of het bedrijf.

Desire

Met het opwekken van verlangen bedoelen wij simpelweg dat de lezer ervan overtuigd moet worden dat u de beste kandidaat bent. Dit doet u door voorbeelden te geven uit uw CV en deze te koppelen aan de competenties die gevraagd worden voor de functie.

Bijvoorbeeld als in de vacture naar nauwekeurigheid wordt gevraagd dan schrijft u “In mijn functie als receptionist bij advocatenkantoor X heb ik geleerd om nauwkeurig te werken.”  In dit voorbeeld koppelt u iets dat gevraagd wordt aan een voorbeeld uit het verleden. Dit is veel beter dan simpelweg te schrijven dat u nauwkeurig bent; u heeft het nu immers onderbouwd.

Action

In de laatste zin van de brief moet de lezer aangespoort worden tot actie. In dit geval is het doel om een sollicitatiegesprek te krijgen. Een voorbeeld is: “Graag licht ik deze brief en mijn CV in een gesprek nader toe.”

Hoe werkt het?

  • Selecteer "brief schrijven" in het menu aan de linkerkant van de website en klik op verder.
  • Hierna klikt u op “formulier bewerken” en voltooit u de hierboven beschreven stappen
  • Het is mogelijk dat wij u opbellen voor meer informatie om er zo zeker van te zijn dat uw sollicitatiebrief 100% wordt geoptimaliseerd!
  • Binnen 48 uur (twee werkdagen) ontvangt u uw persoonlijke, op maat gemaakte brief in uw mailbox!
  • Zo kunt u een stuk zelfverzekerder overkomen op uw sollicitatie, een goede sollicitatiebrief is immers de helft van uw indruk.

Ook bieden wij een aantal voorbeelden van goede sollicitatiebrieven, zodat u kunt zien wat wij doen en hoe wij het doen. Heeft u al een idee van wat u wilt communiceren maar niet de juiste indeling of vorm van de sollicitatiebrief?

Wilt u een voorbeeld zien van de manier waarop Brief-CV uw sollicitatiebrief schrijft? Kijk dan hier voor een sollicitatiebrief voorbeeld.

Klantenreacties

"Dankzij een cv check en een brief geschreven door de guys van brief-cv, heb ik een zeer populaire stageplek op de Nederlandse ambassade in Australie bemachtigd! Ik wilde hier ontzettend graag stage lopen en ik weet zeker dat jullie brief ervoor heeft gezorgd dat mijn brief en cv opvielen in de grote stapel sollicitaties! Heel erg bedankt dus!"
Groetjes, Gast

"In het verleden hebben jullie voor mij een brief geschreven. Daar was ik tevreden over. Van 60 kandidaten/brieven ben ik uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek."
 
"Wat een topbrief! Heel erg bedankt, nam mij veel tijd en moeite uit handen."
Gast’