Advertenties 

CV voorbeeld

Bij sollicitaties wordt veelal een curriculum vitae meegezonden met de sollicitatiebrief. Het cv geeft dan een overzicht van voor de functie waar men op solliciteert relevante opleidingen, werkervaring en nevenactiviteiten. Het cv is een afspiegeling van de opsteller.

Een goed CV wordt meestal in omgekeerde chronologische volgorde opgesteld. Zo ziet je recruiter of werkgever direct wat je meest recente ervaring is en of die aansluit bij de functie.Geef ook duidelijk aan hoelang je bij je vorige werkgevers bent gebleven, benoem je werkervaringen.

Hieronder is weergegeven hoe u uw CV kunt structureren.

Algemene CV indeling

Contactgegevens

Persoonlijke gegevens staan altijd bovenaan. Een compact kopje met daaronder de noodzakelijke feiten en data. In ieder geval je naam, adres, woonplaats, leeftijd, mobiel nummer en e-mailadres.

Recruiters gebruiken Google vaak om achtergrond informatie over een kandidaat te vinden. Zorg dat je op alle sociale media goed  voor de dag komt op foto`s en zorg dat je een indruk maakt die passend is bij je sollicitatie.

Opleiding

Starters met minder dan vijf jaar werkervaring vervolgen met het kopje opleiding. Noem alle opleidingen die je hebt gedaan. Cursussen, behaalde certificaten of zelfstudies noem je onder het kopje ‘Hobbies en vaardigheden', onderaan je CV. Ben je nog maar net afgestudeerd, dan kun je ook je vakkenpakket noemen. Stages vallen weer onder een apart kopje, namelijk onder ‘Werkervaring'. Heb je meer dan vijf jaar werkervaring, bedenk dan eerst hoe relevant je stages nog zijn.  

Werkervaring

Omschrijf bij elke ‘echte' baan je functie, daarna bij welk bedrijf je werkzaam was, gevolgd door een korte omschrijving van je verantwoordelijkheden en het aantal uur per week dat je werk in beslag nam. Met name dit laatste is belangrijk omdat het nogal een verschil maakt of je 25, 40 of zelf 60 uir per week hebt gewerkt. Is de officiële functienaam onduidelijk? Vervang die dan door een meer gebruikelijke term. 

Heb je veel bijbanen gehad tijdens je studie? Benoem dan alleen de meest relevante. Zijn ze niet zo relevant, maar wil je als starter op de arbeidsmarkt wel laten zien dat je gewerkt hebt, dan kun je ze samenvatten als ‘Diverse bijbanen' en daarachter de baantjes noemen die het meest samenhangen met de functie waar je op solliciteert. Blijkt uit de functienaam duidelijk wat je werk was, dan hoef die niet verder toe te lichten.              

Nevenactiviteiten

Hier kun je je ervaring met commissie- of bestuurswerk voor studentenverenigingen kwijt, maar ook vrijwilligerswerk in Afrika. Vermeld duidelijk je functie in de commissie of het bestuur, daaronder welk bestuur of commissie je hebt gedaan, gevolgd door een korte omschrijving en het aantal uur per week dat je er aan kwijt was.

Hobby’s en vaardigheden

Hier noem je als eerste je taalvaardigheden, gevolgd door je computervaardigheden, cursussen / business courses die je hebt gedaan en rijvaardigheden. Als laatste noem je je hobby’s. Dit laatste lijkt misschien niet zo van belang, maar recruiters letten er vaak op omdat het wat over jezelf als persoon zegt.

Nog steeds moeite met het opstellen van een goed CV?

Wij bieden voorbeelden van CV’s, maar we kunnen je ook het werk uit handen nemen en ons jouw CV laten schrijven.

Deze kleine investering kan een groot verschil maken en veel tevreden klanten zijn u al voorgegaan wat blijk uit onze klantenreacties.

Hieronder vindt u twee maal een CV voorbeeld.

CV voorbeeld 1

CV voorbeeld 2

Wilt u een nog voorbeeld zien van de manier waarop Brief-CV uw CV schrijft? Hieronder staat drie keer een CV voorbeeld.

Klik hieronder voor een CV voorbeeld

Klik na openen nogmaals op het CV voorbeeld om verder te vergroten.

Voorbeeld Voorbeeld Voorbeeld